Irimie Popa: Pentru că mâine este Sfântul Andrei, aş dori să încep prin a–i felicita pe toţi cei care îşi serbează astăzi ziua numelui. Este un nume cu semnificaţii profunde, pe care îl poartă, potrivit statisticilor, 668.332 de români, dintre care 336.952 bărbaţi şi 331.380 femei.
Mai întâi, numele Andrei derivă din grecescul Andreas, care înseamnă "viteaz", "bărbătesc". Apoi, Sfântul Apostol Andrei este numit "Cel dintâi chemat", întrucât a răspuns primul chemării lui Hristos la apostolat. Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei apare în 30 noiembrie în calendarul ortodox (cu cruce roşie, din 1995), romano-catolic, lutheran şi anglican. Potrivit tradiţiei, teologilor si istoricilor, Sfantul Apostol Andrei a fost primul propovăduitor al Evangheliei la geto-daci, fiind considerat încreştinătorul românilor. În 1997 Sfântul Sinod l-a proclamat Ocrotitorul României. Acelaşi for de conducere a decis ca ziua de prăznuire a sfântului să fie proclamată sărbătoare bisericească naţională.
Care sunt principalele probleme ale locuitorilor din Colegiul 4 Camera Deputaților Cluj-Napoca și care credeți că ar putea fi rezolvările acestora?
Irimie Popa: Deşi mâine este zi de sărbătoare, nu putem să ne prefacem că problemele nu există, poate dimpotrivă, este un moment bun de stat în tihnă şi de reflectat asupra lor şi a posibilelor rezolvări. Prioritară la nivelul Colegiului 4 este îmbunatăţirea condiţiilor de locuit, acesta zonă fiind dintre cele mai defavorizate din acest punct de vedere. Voi constitui interfața dintre cetățeni și administrația locală în vederea realizării unor lucrări de investiții constând în: astfaltarea drumurilor nereabilitate şi consolidarea drumurilor cu probleme, refacerea trotuarelor, introducerea tuturor utilităților și a canalizării, creşterea numarului de locuri de parcare, introducerea de linii de transport în comun care să deserveasc