Basilica Maria Radna are o relicvă care nu este prezentată tuturor celor care trec pragul lăcaşului. Este vorba despre inima unui fost arhiepiscop primat al Ungariei, Alexander Rudnay care a rămas legat de aceste locuri. Persoanele care se îngrijesc acum de mănăstire povestesc că traducerea în română a numelui arghiepiscopului înseamnă „de Radna”.
Înainte de a deveni arhiepiscop primat al Ungariei, Rudnay a fost episcop al Transilvaniei şi a petrecut o perioadă însemnată din viaţă la Radna, unde a şi primit şi însemnele de arhiepiscop. În 1820, după ce lucrările la basilică au fost finalizate, Alexander Rudnay a consacrat în mod solemn lăcaşul, prilej cu care a dăruit şi două coronae de aur icoanei făcătoare de minuni. Fiind foarte ataşat de mănăstire, le-a spus contemporanilor „Eu plec, dar inima mea rămâne aici”, lucru care s-a şi întâmplat, după moartea sa. Arhiepiscopul a cerut prin testament, ca după trecerea în nefiinţă, inima să-i fie dusă la Radna, unde să fie pusă în apropierea icoanei făcătoare de minuni a Sfintei Fecioare Maria. Acum, preotul paroh Andrei Retnholz povesteşte că pe vremea comuniştilor inima lui Rudnay era păzită de un securist.
Dacă relicva este arătată doar oficialităţilor sau unor anumite grupuri de vizitatori, celelalte obiecte de valoare care se află în mănăstire pot fi văzute de toată lumea. Astfel, pelerinii şi turiştii pot vedea o piatră introdusă în zid, despre care se spune că a împiedicat un soldat turc să intre călare în biserică. De menţionat că se vede încă urma potcoavei calului, după ce aceasta s-a fixat de piatră. „Se spune că dacă cineva atinge această piatră se mai întoarce la biserică. De multe ori observ că oamenii ating piatra, mai ales copiii care sunt foarte încântați de ea”, susţine Andrei Retnholz.
Conform celor declarate de administratorul Andrei Bănuş, Basilica Maria Radna este vizitată a