Sunt bune de te lingi pe degete, iar de Ziua Naţională vor fi vedetele petrecerilor. Sărmăluţele, căci despre ele este vorba, se coc deja în cuptoarele restaurantelor. În sectorul 2 al Capitalei, bucătarii câtorva localuri s-au oferit să pregătească nu mai puţin de 67.200 de bucăţi din tradiţionala mâncare a românilor.
Mâine e 1 Decembrie şi, ca în fiecare an, bucureştenii din sectorul 2 sunt chemaţi să petreacă româneşte. În parcul din faţa primăriei va cânta fanfara şi se vor da gratuit, în loc de fasole cu ciolan, nu mai puţin de 67.200 de sărmăluţe. Ca să meargă treaba mai repede, autorităţile au semnat un contract de colaborare cu câteva restaurante din sector, care pregătesc bunătăţile.
La Sensationi s-au pregătit 5.000 de sarmale
La Resturantul Sensationi, Mihaela Optăşanu împachetează carnea în foi de varză. "Avem de făcut 5.000 de sarmale. Până mâine sunt gata", ne-a promis bucătăreasa, căreia Primăria i-a acordat an de an locul întâi, pentru că a făcut cele mai bune preparate din tot sectorul 2.
An de an, bucureştenii s-au înfruptat din preparatele oferite de 1 Decembrie
Întotdeauna tradiţionala mâncare de 1 Decembrie iese delicioasă. Secretul gustului ei constă în prepararea într-un vas imens, ca-n armată. Anul acesta, bucătarii de la Sensationi vor găti 5.000 de sărmăluţe, din cele 67.200.Toate ingredientele folosite sunt din cămara restaurantelor. "Le facem cu drag pentru oameni. Ştim că le mănâncă cu poftă. Sperăm ca şi anul acesta să fie mulţumiţi", a continuat Mihaela. Mâncarea va fi distribuită gratuit, la ora 14.00. Organizatorii au pregătit şi 750 de litri de ţuică, pentru ca sărmăluţele să alunece mai bine.
Ce bunătăţi v-au mai pregătit pentru Ziua Naţională
Din cele şase sectoare ale Capitalei, doar două oferă bunătăţi de 1 Decembrie. Dacă reprezentanţii primărie