Petrea Vîlcu, directorul general al Clubului Sportiv Unirea Focşani, cel mai bun club din judeţ şi singurul departamental, a făcut o analiză a rezultatelor obţinute de sportivii săi în 2012. În acest sezon competiţional, sportivii care au reprezentat clubul în competiţiile interne şi internaţionale au urcat de multe ori pe podium. „Secţiile de arte marţiale şi tir şi-au respectat blazonul şi au obţinut rezultatele pe care şi le-au propus. La polul opus, se află boxul şi tenisul de cîmp. Dacă la box nu aveam pretenţii mari în condiţiile în care pugiliştii se află la debutul spre performanţă, probleme au fost la secţia de tenis de câmp. Deja le-am atras atenţia antrenorilor de la club că s-ar putea să umblăm la salarii dacă nu muncesc cu seriozitate pentru a aduce medalii clubului“, ne-a declarat Petrea Vîlcu, directorul general al CS Unirea Focşani.
Lider în ierarhia sportivilor care au punctat la sporturile olimpice este judoka Albert Florea, sportiv antrenat de Silviu Renţea şi care a cucerit în acest an printre alte medalii şi titlul de vicecampion balcanic la Turnu Severin. Sportivul a urcat pe podium la categoria 90 de kilograme. În ierarhia alcătuită de club, pe locul 2 se află atletul Vlad Dulcescu, iar poziţia a treia este ocupată de trăgătorul Alexandru Stanciu.
Cine are sponsori, supravieţuieşte
Începând din acest an, sportivii nu vor mai putea reprezenta în competiţii decât un singur club. Un club din România descoperă un copil talentat, îl antrenează un timp, acesta începe să câştige medalii în ţară, se face cunoscut şi râvnit. Clubul nu are însă posibilităţi de ordin financiar şi logistic să investească în continuare în sportiv. Şi cere ajutorul unui alt club, mai puternic, mai bogat, care şi-l doreşte în propria ogradă. Cluburile cad la înţelegere şi sportivul devine astfel dublu legitimat.
Primul club îi asigură