Victimele violentei in familie, copiii si tinerii cu handicap sever, oamenii fara locuinta, precum si orfanii scosi din sistemul de protectie vor plati serviciile din centrele de asistenta sociala din Baia Mare daca nu au domiciliul in municipiu. Taxa lunara este cuprinsa intre 364 si 1.222 de lei, in functie de centrul la care au apelat.
Incepand de astazi, persoanele asistate in centrele Serviciului Public de Asistenta Sociala Baia Mare care nu au domiciliu in municipiu vor trebui sa plateasca serviciile de cazare, masa, utlitati si alte cheltuieli adiacente.
„Au fost aprobate cuantumurile pe diferite tipuri de servicii din diferite centre de pe raza municipiului Baia Mare. Nu este corect ca pentru o persoana care nu are domiciliu in Baia Mare costurile sa fie suportate de baimareni ”, a declarat Bogdan Gavra, director SPAS Baia Mare.
Cei care nu au domiciliul in Baia Mare, dar sunt asistati in cele patru centre de asistenta sociala din subordinea municipalitatii trebuie sa achite o suma lunara , dupa cum urmeaza: 1.222 lei in Centrul de zi si de recuperare pentru copiii si tinerii cu handicap sever, 1.043 de lei in Centrul Tranzit pentru victimele violentei in familie, 811 lei in Centrul „Sansa mea” (pentru tinerii iesiti din sistemul de protectie a copilului) si 364 de lei la Azilul de noapte.
Conducerea SPAS a lamurit si ce se intampla in cazul in care persoana vulnerabila care apeleaza la serviciile centrului nu are venituri suficiente pentru a putea plati costurile impuse de municipalitate. „Intervine unitatea administrativ-teritoriala pe raza careia isi are domiciliul, care este obligata sa gaseasca o forma de protectie sociala pentru persoana respectiva”, a explicat directorul SPAS Baia Mare.
Cel mai solicitat centru de catre persoanele vulnerabile care nu au domiciliul in Baia Mare este Centrul Tr