Fostul deputat PDL Alin Trăşculescu a ajuns în arestul Poliţiei Capitalei, după ce s-a predat. Pe numele său, judecătorii Tribunalului Bucureşti au emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Potrivit anchetatorilor, Trăşculescu a tocmit două persoane care să supravegheze dacă este filat de oamenii legii. Trăşculescu este cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare de bani, cunoscând că aceştia provin din trafic de influenţă, dar şi pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.
Fostul deputat PDL Alin Trăşculescu a ajuns, aseară, în arestul Poliţiei Capitalei, după ce s-a predat. Tribunalul Bucureşti (TB) a judecat, ieri la prânz, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de înlocuire a interdicţiei de a părăsi ţara în cazul fostului deputat pedelist Alin Trăşculescu, cu arestarea preventivă. Instanţa a admis solicitarea procurorilor, astfel că fostul deputat va fi cercetat în stare de arest. Sentinţa a fost dată în jurul orei 15.00, Trăşculescu lăsându-se aşteptat până în jurul orei 19.00, când s-a predat.
Decizia TB nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti. Procurorul DNA prezent la şedinţa de judecată a cerut instanţei arestarea preventivă a lui Trăşculescu invocând trei argumente esenţiale din anchetă. Primul se referă la starea de spaimă a denunţătorului Mircea Alexandru Vintilescu, care a venit „îngrozit la DNA“ pentru că „trebuie să returneze o şpagă unui deputat“. Procurorul a arătat că denunţătorul Vintilescu era într-o „stare avansată de temere“ atunci când a făcut denunţul la DNA, după ce anunţase şi poliţia că recuperatorii l-au căutat acasă.
Al doilea argument care să probeze „îndrăzneala infracţională a deputatului“ a fost acela că Trăşculescu „a tocmit“ două persoane, martori în cauză,