Mai multe familii din Negomir au ajuns în situaţia de a-şi retrage copiii de la liceu din cauză că nu mai pot plăti pentru transportul lor din Negomir la Rovinari. Copiii merg la şcoală cu microbuzele fiului primarului Gruescu, deşi inspectoratul nu a atribuit acest serviciu prin licitaţie firmei lui Gruescu. Nefiind respectată legea, contravaloarea transportului elevilor vine cu întârziere de la Inspectoratul Judeţean, iar primarul, deşi favorizat de lipsa unei licitaţii, nu acceptă banii cu întârziere, obligând chiar şi familiile cu venituri foarte mici să achite câte 170 lei pe lună pentru fiecare copil.
La finele lunii septembrie, comuna Negomir i-a avut drept oaspeţi pe prefectul Radu Teodorescu şi pe Ion Isfan, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Şi, cum locuitorii Negomirului sunt printre cei mai afectaţi de monopolul la propriu pus de către primar asupra comunităţii lor, câţiva curajoşi nu au pierdut ocazia să-şi plângă păsurile celor doi vizitatori de seamă, sperând că latura umană va avea întâietate în faţa culorii politice.
Împreună cu un tabel semnat de mai multe familii nevoiaşe din localitate, prefectul şi inspectorul Isfan au fost sesizaţi cu privire la faptul că firma de transport a fiului primarului Ion Gruescu, SC Pyrynostim Trans SRL, care realizează transportul pe ruta Negomir – Rovinari – Baniu, refuză să ia elevii în microbuze dacă aceştia nu fac dovada că au abonament sau nu plătesc cash de fiecare dată biletul. Abonamentul pentru ruta Negomir – Rovinari şi retur ajunge la valoarea de 170 lei, unele familii fiind obligate să achite dintr-un venit minim pe economie chiar de două ori valoarea acestuia, având câte doi copii la liceu, în oraşul Rovinari.
Legal ar fi fost ca firma care transportă elevii la şcoală să fi câştigat traseul în urma unei licitaţii organizate de către Inspectoratul Şcolar Jud