Compania de zbor Japan Airlines va servi pasagerilor mâncare de tip fast food de la reţeaua de restaurante Kentucky Fried Chicken (KFC) pe câteva rute spre Statele Unite şi spre Europa. Anunţul i-ar putea determina pe adepţii al acestui fel de mâncare să se întrebe „de ce le-a luat atât de mult să facă asta până acum?“
Livrările KFC pentru Japan Air vor dura trei luni, începând cu săptămâna viitoare, scrie publicaţia „Daily Mail“.
Mâncarea americanilor le place tinerilor japonezi
Această colaborare pare a fi un pas neobişnuit pentru o companie aeriană asiatică, deoarece mâncarea lor naţională este peştele crud sau sushi, mult mai sănătoasă decât cea de tip fast-food. Însă se pare că mâncarea de la KFC are o mare trecere în Japonia, mai ales în preajma Crăciunului.
Pofta pentru puiul fript în această perioadă provine de la expaţii americani care nu găseau în această zonă carne de curcan pentru Ziua Recunoştinţei. În acest context, masa lor de Crăciun se baza pe mâncarea de pui, trend ce a luat avânt printre tinerii japonezi.
Meniu cu varză şi salată verde
Pasagerii Japan Airlines vor primi mâncare KFC pe rutele New York, San Diego, Chicago, Boston, Los Angeles, London, Frankfurt şi Paris. Meniul acestora va fi format din piept de pui, pulpe de pui, pâine, salată de varză şi salată verde.
Reţeta, bine păzită, a fost concepută în 1940 de către Harland Sanders, care i-a adus titlul onorific de Colonel al statului Kentucky pentru contribuţiile sale cu privire la bucătăria statului.
Începând cu 2006, peste un miliard de feluri de mâncare de tip fast-food sunt servite anual în aproximativ 80 de ţări de pe tot globul.