Mult trâmbiţatele proteste ale poliţiştilor ce urmau să pună pe jar guvernanţii în timpul campaniei electorale nu au mai avut loc. În schimb, a izbucnit un scandal monstru între sindicalişti.
Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) anunţa la sfârşitul lunii octombrie ample proteste ce urmau să aibă loc începând cu data de 19 noiembrie, chiar în timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare. Scânteia a pornit de la neplata drepturilor de echipament. Astfel, în loc să primească norma de aproximativ 2.000 de lei pentru haine, poliţiştii s-au ales cu 10% din acest drept.
Pe lista revendicărilor se aflau şi alte probleme, precum neplata indemnizaţiei pentru cei care au asigurat paza şi ordinea în zona secţiilor de votare cu ocazia alegerilor din iunie şi a referendumului din iulie, actualizarea compensaţiei pentru poliţiştii care stau în chirii sau introducerea unor facilităţi de transport pentru cei care au fost transferaţi la posturile de Poliţie Rurală. „Aceste revendicări au fost transmise şi prim-ministrului Victor Ponta, printr-o adresă; cerându-se ca până la data de 16.11.2012, guvernul să găsească soluţii legale şi favorabile poliţiştilor. În caz contrar, începând cu data de 19.11.2012, S.N.P.P.C. va declanşa acţiuni de protest, pe fundalul campaniei electorale, în toată ţara. La proteste vor participa: poliţişti, personal contractual din MAI şi membrii lor de familie", arătau liderii de la Bucureşti ai SNPPC.
În semn de solidaritate, Federaţia Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România „A. I. Cuza" a aprobat, prin vot, participarea la viitoarele proteste a două alte sindicate: Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie, Sindicatul Poliţiştilor "Lege şi onoare" Mureş, precum şi a două subunităţi a SNPPC. Apoi, tăcere. Protestele nu au mai avut loc. În schimb, au început să apară