Pentru orice oraş, titlul de Capitală Culturală Europeană e o oportunitate extraordinară, experienţa Sibiului din 2007 fiind cea mai bună dovadă. Bugetul total pentru organizarea evenimentelor a fost de 17 milioane de euro, iar oraşul a beneficiat de investiţii de 100 milioane de euro în infrastructură, facilităţi culturale, restaurări ale patrimoniului cultural, 20 de milioane de euro fiind doar banii alocaţi pentru modernizarea Aeroportului.
Şi Braşovul are acum această şansă. După prezentarea proiectului de candidatură a oraşului nostru pentru Capitala Culturală a Europei din 2021, prezentată miercuri în plenul Consiliului Local Braşov de preşedintele Comitetului de Iniţiativă, consilierul local Antonela Simion, urmează zilele acestea semnarea protocolului de susţinere de către partidele politice (PSD, PNL, PC, PDL, PPDD, FDGR şi UDMR), criteriu cerut în mod expres de către Comisia Europeana. „Mă bucur că acest proiect a avut susţinerea reprezentanţilor partidelor în Consiliu Local, exprimată în mod expres în şedinţa de miercuri, cu toţii am fost de acord că e un proiect ce va aduce importante câştiguri Braşovului, pe plan cultural şi economic. Semnarea protocolului politic e următorul pas după constituirea Comitetului de Iniţiativă, iar procedurile vor continua după calendarul stabilit, pentru ca în 2016 anul în care Comisia Europeană va anunţa oraşul din România desemnat capitală europeană, de Braşov să audă întreaga Europă”, a precizat Antonela Simion, care candidează din partea Partidului Poporului – Dan Diaconescu pentru un post de senator în Colegiul 3 (Şchei, Centru, Griviţei, Centrul Civic, Scriitorilor).
100 de milioane de euro investite la Sibiu
Beneficiile obţinerii acestui titlu ar fi numeroase şi pot fi văzute la vecinii noştri din Sibiu, oraş care a fost capitală culturală europeană în 2007. Pregătirea oraşului Sibiu p