Zilele trecute, profesorii de socio-umane de la liceele din municipiul şi judeţul Brăila şi-au dat întâlnire la Liceul Sanitar „Ana Aslan" în cadrul cercului pedagogic semestrial.
În deschiderea activităţii, prof. Vlad Alina, inspector de specialitate, a făcut câteva comentarii cu privire la concursurile ce vor avea loc în cadrul disciplinelor socio-umane, respectiv filozofie, logică argumentare şi comunicare, economie, educaţie antreprenorială şi cultură civică.
În continuare,prof. Marian Popa,de la liceul-gazdă, a făcut recenzia lucrării „O contraistorie a filosofiei"aparţinând filosofului şi eseistului francez Michel Onfray.
Dezbaterile care au urmat pe marginea cărţii s-au axat pe perspectiva desacralizantă a idealismului platonician sub semnul căruia s-a dezvoltat întreaga filozofie europeană.
Următorul subiect a avut ca temă "Integrarea disciplinelor cu caracter economic într-un sistem unitar de pregătire al elevilor în vederea susţinerii examenului de bacalaureat"şi a fost prezentat de prof. Viorica Bunea de la LPS Brăila. Au fost puse în discuţie dificultăţile întâlnite de profesorii de socio-umane în predarea disciplinei Economie fiind scos în evidenţă aspectul neeconomic" al volumului mare de cunoştinţe pe care trebuie să şi-l însuşească un elev, fapt cronofag , ce nu permite practicarea metodelor moderne, interactive, de predare.
S-a pus accentul apoi pe transdisciplinaritate, pe legătura dintre Economie şi Educaţie antreprenorială, în vederea integrării cu succes a elevilor la finalul ciclului de învăţământ, în aspectele concrete ale societăţii româneşti de astăzi, într-un mediu de afaceri concurenţial.
După dezbateri, a urmat discursul prof. Manuela Buzoianu de la Colegiul Economic „Ion Ghica" care a prezentat referatul intitulat "Creşterea interesului pentru şcoală prin activităţi OUT DOOR"-rod al colaborării din