Pâra la Comisia Europeană a devenit un obicei pentru instituțiile aservite lui Traian Băsescu. Consecința? Ceea ce am văzut deja cu toții până acum după ce s-au plâns Comisiei Europene Zegrean și iluștrii de la CSM. Presiuni uriașe asupra României pentru a respecta "statul de drept" al lui Băsescu și al servitorilor lui din instituții publice.
După CCR și CSM, a venit rândul CNA să apere "statul de drept" mult clamat de Traian Băsescu în ultimele luni.
Cinci dintre membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), puși de Băsescu și de PDL în acest Consiliu, au trimis, vineri, Comisiei Europene, o scrisoare deschisă în care îşi exprimă "îngrijorarea" cu privire la Ordonanţa de Urgenţă de modificare a Legii audiovizualului. Scrisoarea a fost trimisă fără a se ține cont și de opinia șefului CNA Răsvan Popescu, care nu este la fel de vehement ca și cei cinci.
Documentul, remis vineri Mediafax, este adresat membrilor CE Viviane Reding, vicepreşedinte al Comisiei Europene, comisar european pentru justiţie, drepturi fundamentale şi cetăţenie, şi Androulla Vassilliou, comisar european pentru educaţie, cultură, multilingvism, tineret şi sport, şi este semnat de Ioan Onisei (vicepreşedinte CNA) şi membrii Consiliului Narcisa Iorga, Gelu Trandafir, Mircea Valeriu Deacă şi Valentin Jucan.
"Actul Guvernului aduce importante prejudicii industriei şi ne ridică îngrijorări majore cu privire la funcţionalitatea statului de drept în România, având în vedere că emiterea Ordonanţei s-a făcut fără consultarea Consiliului Naţional al Audiovizualului şi a Consiliului Concurenţei şi fără a fi supusă dezbaterii publice. Au fost ignorate criteriile de transparenţă prevăzute de Legea nr. 52/2003 referitoare la transparenţa decizională în administraţia publică. Au fost inculcate prevederile din Legea audiovizualului nr. 504/2002 şi Legea concurenţei nr. 21/1996 ca