Odată aprobat acest memorandum, edilul şef al Capitalei, Sorin Oprescu, are undă verde pentru a semna memorandumul, urmând să fie trimis către aprobare ministrului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Daniel Chiţoiu. După primirea tuturor avizelor necesare, memorandumul urmează să ajungă pe masa Guvernului, care va da aprobarea finală acestui proiect.
Potrivit viceprimarului Capitalei, Marcel Nicolaescu, toate procedurile de aprobare care sunt necesare acestui proiect, inclusiv aprobarea memorandumului de către Guvern ar urma să fie obţinute până la finalul anului.
Acesta a mai menţionat că după ce vor fi primite aprobările necesare proiectului, RADET-ul se va transforma într-o societate comercială pentru a putea fi posibilă fuziunea. "Într-o următoare etapă, este foarte necesar ca RADET-ul să fie reorganizat în societate comercială, pentru că ELCEN-ul este deja societate comercială şi nu se poate uni o societate comercială cu o regie autonomă”, a declarat acesta.
O repercusiune a acestei fuzionări ar fi ştergerea datoriilor istorice accumulate de RADET care figurează cu datorii de circa 220 de milioane de euro, la care se adaugă penalitatile, de circa 250 de milioane de euro, faţă de ELCEN.
Privtor la aceste datorii fabuloase, viceprimarul general al Capitalei a declarat că prin unirea celor două societăţi acestea vor fi stinse, deoarece ELCEN va prelua acţiunile RADET.
Viceprimarul a mai spus că va fi organizată o licitaţie, posibil internaţională, în urma căreia se va allege un nou administrator al acestei fuziuni, care să fie dispus să învestească în retehnologizarea companiei.
“Vom susţine şi vom aproba în Consiliul General de anul viitor, probabil în primele luni, transformarea RADET-ului iîn societate comercială şi delegarea serviciului de gestiune a serviciul public de utilitate, prin delegare directă, noii entităţ