Romanii sufera de pe urma agresiunilor verbale cel mai mult la serviciu, atunci cand sunt tinta cuvintelor urate sau a glumelor umilitoare facute de colegi, arata rezultatele unui sondaj realizat online pe Ziare.com, in cadrul campaniei Cuvintele dor, nu-i asa? - o initiativa Romtelecom.
Rezultatele cercetarii online arata ca 28,03% dintre cititorii Ziare.com care au raspuns intrebarilor noastre sunt afectati in primul rand de glumele umilitoare facute de colegii de serviciu, iar 19,82% dintre cei chestionati au de suferit din cauza limbajului urat folosit in mediul in care lucreaza.
Cel mai des intalnite forme de violenta verbala. Pe tine ce te supara? - sondaj Ziare.com
Cu alte cuvinte, aproape jumatate dintre respondenti (47,85%) identifica forme ale violentei verbale chiar la locul de munca, adica intr-un mediu controlat, ce se supune unor reguli clare, ce ar trebui sa previna tocmai astfel de manifestari.
Cuvintele urate adresate de catre membrii familiei au fost raportate de catre 24,51% dintre respondenti, iar umilintele la care sunt supusi de catre rude au fost semnalate de catre 18,45% dintre cititorii Ziare.com care au raspuns sondajului.
Violenta verbala ii afecteaza pe 2 romani din 3 - sondaj
In total, 42,96% dintre respondenti au reclamat forme ale violentei verbale chiar in sanul familiei, atunci cand au fost rugati sa identifice formele acestui tip de agresiune care-i deranjeaza cel mai mult.
Cuvintele urate pe care le suporta din partea prietenilor (4,76%) si glumele umilitoare pe care le fac uneori acestia (4,43%) ii afecteaza mai putin pe romani.
Sondajul a fost realizat online, in perioada 27-30 noiembrie, pe Ziare.com, si a inregistrat 1.534 de raspunsuri.
Violenta verbala afecteaza 2 din 3 copii romani
Rezultatul sondajului arat