Marti, Senatul Romaniei trebuie sa ia o hotarare ,si probabil il va elimina dintre senatori pe Mircea Diaconu. E normal asa : asa a hotarat si Curtea Constitutionala.
Am urmărit cazul Mircea Diaconu. ANI a constatat că a fost încălcată legea, marele actor fiind concomitent senator și director de teatru. Tribunalele au confirmat toate acestă decizie. Faptul că a primit avizul unanim al membrilor Comisiei juridice a Senatului a părut neconcludent. E drept, nu pentru competențe juridice au fost votați de către cetățeni parlamentarii din Comisiile juridice, dar pentru competența lor juridică au fost desemnați de către colegii lor în Comisii. În perioada în care Diaconu a fost în conflict de interese, mandatul de director de teatru i-a expirat și a fost reînnoit. Decizia reinvestirii în funcție a senatorului a fost semnată de un jurist al Primăriei Generale a Bucureștilor. Tot un jurist, de această dată de la teatru, a redactat și a semnat multe acte alături de directorul-senator.
Juriștii de la ANI au constatat, ca și magistrații tribunalelor, starea de incompatibilitate cauzată de avizul unanim al senatorilor întrebați. Fără să remarce această stare de incompatibilitate, mulți alti juriști, precum senatorii, au semnat alături sau pentru incompatibilul Diaconu.
Dl. Diaconu a fost condamnat să fie exmatriculat din Senatul României și privat de dreptul de a fi ales sau de a mai conduce vre-un teatru, timp de trei ani. Dl. Diaconu este vinovat, trebuie deci să plătească. I se distruge imaginea publică, cariera politică, cea de manager de teatru. În fond Justiția trebuie să triumfe.
Vina d-lui Diaconu este aceea de a apela la specialiști, la juriști. Pe rând, până la hotărârea de incompatibilitate a judecătorilor, mulți juriști, i-au confirmat, prin semnătură, dreptul de a ocupa concomitent ambele posturi.
Noua tuturor ni se pare normal ca,