Dirijorul corului barbatesc din Finteusu Mare, Andrei Dragos, a aflat din ziare ca i se pregateste o mare surpriza cu ocazia onomasticii. Apropiatii impreuna cu reprezentantii Bibliotecii Judetene din Baia Mare au lucrat cot la cot pentru a scoate de sub tipar un volum omagial, pe care l-au prezentat public, in ajunul Sfantului Andrei. Sarbatoritul a gustat surpriza si s-a declarat extrem de incantat de lucrarea care i-a fost dedicata.
Evenimentul, desfasurat ieri, 29 noiembrie, la biblioteca baimareana, a beneficiat de prezenta a numerosi invitati. O parte dintre ei au fost “complici” la realizarea surprizei tiparite, intitulata “Sunt suflet in sufletul neamului meu”
“ Eu cartea nu am vazut-o… Nici despre eveniment nu stiam pana ieri, cand am gasit in ziarele locale stirea si i-am luat in colimator pe cei apropiati mie. Sigur, bucuria este mult mai mare, cand este, asa, o surpriza”, a marturisit, emotionat, sarbatoritul.
Profesorul Andrei Dragos este cunsocut publicul larg pentru activitatea pe segmentul muzicii populare. La initiativa lui s-a constituit, in toamna anului 1974, Ansamblul Folcloric „Stejarul” iar de aproximativ 9 ani este dirijor al corului barbatesc din Finteusu Mare – “un grup muzical de-o varsta cu Romania Mare”, cum ii place aniversatului sa spuna.
“Corul din Finteus este legat de numele familei Dragos, fiindca primul dirijor a fost fratele bunicului meu. Daca Dumnezeu imi va da sanatate, implinirea a 100 de ani de existenta a corului, sper sa ma gaseasca pe mine, nepotul, ca dirijor”, a mai spus Andrei Dragos.
Volmul lansat ieri a aparut in cadrul programului cultural „Maramuresul perpetuu”, seria „Personalitati maramuresene - Aniversari”, coordonat de catre directorul Bibliotecii Judetene, Teodor Ardelean. Dirijorul corului barbatesc din Finteusu Mare, Andrei Dragos, a aflat din ziare