• de Ziua Natională, pentru masa participantilor la paradă s-au folosit 250 kg de fasole, 40 kg de ceapă, 40 kg de morcov, 30 kg de slănină, 12 l de ulei, 300 kg de cîrnati si 20 kg de bulion • vor fi si 120 de litri de tuică •
Pregătirea celor 2.500 de portii de fasole cu cîrnati, care vor fi oferite romascanilor prezenti la ceremonia de sărbătorire a Zilei Nationale, se va face începînd de anul acesta la Cantina Socială. Preparativele pentru festinul popular au demarat încă de joi, 29 noiembrie. „Personalul a început încă de joi să aleagă boabele de fasole, care au fost spălate, puse la muiat si fierte. Acum fasolea stă la rece, în frigidere si mîine dimineată, de la ora patru, ea va fi condimentată, i se va adăuga bulionul si restul ingredientelor, pentru ca să nu se acrească. Am folosit pentru aceasta 250 de kilograme de fasole, 40 kilograme de ceapă, 40 kilograme morcov, 30 kilograme de slănină, 12 litri de ulei, 300 kilograme de cîrnati si 20 kilograme de bulion. Portiile vor fi servite în cele două corturi amenajate în Piata Roman-Musat, urmînd a fi întrebuintate vase de unică folosintă, în care vor fi asezati si castravetii murati. Tot la noi se va prepara si tuica fiartă, pentru care se vor folosi 120 litri. Tăria a fost condimentată cu piper si scortisoară, pentru a-i da aromă. Bucătarul sef deja a făcut probe pentru a se asigura că mîncarea va iesi gustoasă“, a declarat Radu Vătavu, directorul Complexului de servicii sociale al Primăriei Roman. Organizatorii speră ca 1 Decembrie să fie o zi la fel de frumoasă si însorită ca si cea de vineri si în stradă să iasă cîteva mii de romascani, dornici să participe la manifestările legate de sărbătoarea natională. • de Ziua Natională, pentru masa participantilor la paradă s-au folosit 250 kg de fasole, 40 kg de ceapă, 40 kg de morcov, 30 kg de slănină, 12 l de ulei, 300 kg de cîrnati si 20 kg de bulion • vor