Dincolo de ploaia de afară și iarna care încet bate pe la ușile românilor, dincolo de frământările și luptele din campania electorală, spiritul neamului românesc pentru dreptate și adevăr își face simțită prezența, Ziua Națională fiind un bun prilej de-a ne aduce aminte de ceea ce suntem , ce am fost și mai ales, ce vom fi...
Politicieni, reprezentanți ai instituiilor subordonate municipalității, consilieri locali sau membri ai executivului, militari, elevi , studenți, sau simpli cetățeni ai acestui oraș, fiecare dintre noi am participat direct sau cu sufletul alături de manifestările dedicate nouă, tutror românilor.
Începând cu orele 10, în fața catedralei ortodoxe din centrul Turzii s-au desfășurat manifestările prilejuite de Ziua Națională. Slujba religioasă săvârșită de un sobor de preoți a fost momentul inaugural al activităților, dicursurile primarului Tudor Ștefănie, al generalului în rezervă Sever Mureșan și al comandantului Garnizoanei Turda, lt.col. Costinel Boboc, urmate de depuneri de coroane și paradă militară, au fost principalele repere ale zilei.
Un spectacol folcloric organizat de Casa de Cultură, după-amiaza
Ansamblurile folclorice „Datina Turdeană", „Crăișorii", „Comori Ardelene", soliștii Maria Lazea, Oana Vențel, Crina Prața, Aurel Șuteu, a avut loc in Parcul Teilor din Oprișani, începând cu ora 16, iar focul de artificii a încheiat, două ore mai târziu, programul zilei.
1 Decembrie a devenit Ziua Naţională a României după evenimentele din decembrie 1989, amintind de momentul 1918, când, la Alba Iulia, Adunarea Naţională a decis Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului, cu Regatul României. Asta după ce, în noiembrie, respectiv martie, alte adunări reprezentative ale locuitorilor din Bucovina şi Basarabia decideau unirea acestor provincii, cu România.
TurdaNews vă oferă o înregistr