Tarte cu icre negre, chifteluţe marinate din peşte, supă grecească de peşte, borş pescăresc dobrogean, iahnie de fasole cu ciolan, friptură de văcuţă pe suport de spanac cu smântână, trunchi de peşte la tavă cu cartofi natur - deşi aţi avea tendinţa să credeţi, nu este meniul unui restaurant, ci preparate servite, vineri, de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, şi sâmbătă, de 1 Decembrie, de pacienţii Spitalului Judeţean şi Spitalului Municipal.
Bucătarii SC Arimex Comexim 2000 SRL, societatea care se ocupă cu prepararea şi distribuirea mâncării în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi în Spitalul Municipal de Boli Infecţioase, nu s-au dezminţit nici de această dată. Vineri, de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, aceştia au gătit preparate ce-ţi lasă gura apă. Şi pentru că aşa este creştineşte, bucatele au fost sfinţite de preoţii Cristea Gigi, Ştefan Mircea şi Toma Petre, înainte de a fi servite de pacienţi.
Bolnavii din cele două unităţi sanitare au avut vineri surpriza să afle că de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei vor consuma, aşa cum scrie şi în calendarul ortodox, peşte. Pacienţii cărora doctorii le-au permis să ţină post, dar şi cei cărora regimul alimentar nu le interzice, au putut servi delicioase preparate culinare, în ton cu sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei. Răsfăţul a fost maxim. Din meniu nu au lipsit nici icrele negre. Dacă micul dejun a fost compus din tarte cu icre negre, ceai cu lămâie, margarină, gem, şuncă presată, brânză de vaci, brânză topită, biscuiţi, lapte dulce, iaurt natural, la prânz pacienţii au putut servi în funcţie de afecţiuni din următoarele preparate: borş pescăresc dobrogean cu zeamă de varză, supă grecească de peşte, supă de legume cu fidea, chifteluţe marinate din peşte şi puire de cartofi, trunchi de peşte la tavă cu cartofi natur şi lămâie, trunchi peşte la tavă şi pilaf cu legume, cartofi grati