EI MERITĂ ROMÂNIA continuă. gândulvă provoacă să cunoaşteţi povestea unui om cu adevărat excepţional: Marian Cojocaru, poliţist, unul dintre cei peste 51.000 de angajaţi ai Poliţiei Române şi instructor de zbor în timpul liber. Şi sportiv de performanţă, membru al lotului naţional de motociclism.
El este unul dintre românii - cei 19.042.936 câţi mai sunt în ţară -, care nu se lasă prinşi în statistici. Care nu se dau bătuţi, care nu spun "nu se poate". În februarie 2012, atunci când România întreagă era sub zăpadă, el le-a adus adus sinistraţilor din Buzău speranţă şi ajutor concret.
Vă invităm să-l cunoaşteţi.
Pentru românii îngropaţi sub zăpadă în cătunul din Valea Salciei, Buzău, Marian Cojocaru a fost singurul om care le-a adus speranţă şi un ajutor concret. Bărbatul de 40 de ani nu a mai suportat doar să stea şi să vadă la jurnalele tv cum o jumătate din ţară se află sub nămeţi.
“Erau ca nişte pui într-un cuib. N-ajunsese nimeni la ei de-o lună de zile. N-aveau de niciunele. Erau bucuroşi că le dădeai o bucată de pâine”, povesteşte salvatorul.
În costumul lui special de zbor, din windstop, o pânză prin care nu trece vântul, cu o cagulă neagră agăţată ca un chipiu la epolet, Cojocaru vorbeşte degajat. Nu face gesturi largi şi are o postură marţială. Pare dintr-o bucată. Nu stă prea mult pe gânduri.
Până în 2010, aici era o groapă de gunoi. Marian Cojocaru a concesionat terenul şi aşa a apărut Aerodoromul de la Comana, Giurgiu / Foto: Silviu Matei
Anii lucraţi în poliţie, la brigada Antitero ori la serviciul de Acţiuni Speciale, şi cei petrecuţi în şaua motocicletei ori deasupra pământului, în aparatele lui de zbor, l-au transformat într-un arc. Ştie exact ce e riscul.
Cum se scoate România de sub zăpadă
Au trecut nouă luni de când gestul lui, de a duce sinistraţilor din Buzău alimente cu paramotoru