De la Instanbul la Cluj, unde face poftele clujenilor. Aceasta este povestea lui Ylmaz, patronul unei şaormerii din Cluj. De 15 ani stă în România, iar dragostea faţă de Valentina, soţia sa, l-a adus la noi în ţară.
Yilmaz Çamci a ajuns în România în urmă cu 15 ani. L-a mânat dragostea faţă de Valentina, soţia sa, cu care are două fete. În Cluj stă de şase ani şi s-a îndrăgostit repede de oraş. „Este foarte frumos. E un oraș curat, sunt mulți tineri, și ne simțim foarte bine aici, de când am venit în România, din Turicia”, spune Yilmaz Çamci.
La început, mărturisește acesta, i s-a părut extrem de dificilă trecerea și adaptarea la limba română, dar a avut nădejde şi a reuşit repede să se adapteze. „Am avut eu grijă să se obişnuiască. Eu am învăţat turca și astfel i-am servit ca şi translator, iar atunci când cineva în spate îţi traduce tot ce trebuie tradus este mult mai ușor”, spune Valentina, soția sa.
Pentru clujeni a adus mâncarea specifică Turciei. Şaorma, supa de linte sau baclavaua sunt câteva dintre mâncărurile care îi determină pe clujeni să-i treacă pragul. Când vine vorba de mâncarea românească are câteva pe limbă. „Trebuie să spun că sarmalele sunt turcești, e o mâncare turcească, adică. Șaorma este foarte bună, e o mâncare în sine, și partea bună este că se servește caldă. Mai știu de ciorba de burtă românească, și de mici”, spune Ylmaz râzând.
S-a născut în cartierul Beşiktaş, astfel că atunci când vine vorba de fotbal e clar cu cine ţine. La meciul de Champions League dintre CFR Cluj şi Galatasaray însă a fost român. „Am fost de partea CFR-ului, normal. Eu sunt jumătate român. Copilul meu este român, nevasta mea, la fel. Eu deja mă simt clujean”, declară turcul.
Cel mai mult apreciază munca. Nu îl interesează diplomele cu care vin cei care vor să se angajeze la el. Important e să ştie meserie, iar munca să fie de calitate.