A lăsat capitala Japoniei pentru Cluj-Napoca, un oraş cu o populaţie de 43 ori mai mică decât Tokyo, fiind convins că aici şi-a găsit drumul în viaţă. Tsuchiya Naofumi, a călcat pentru prima dată pe pământ românesc în urma cu zece ani. Mărturiseşte că bunătatea oamenilor l-a convins să rămână. În schimb, japonezul şi-a promis că-i va învăţa pe clujeni să includă sushi-ul pe lista mâncărurilor preferate.
Să alegi Clujul în detrimentul marelui oraş Tokyo poate să pară o nebunie. Pentru Tsuchiya Naofumi a fost însă şi este aventura vieţii lui. Aventura lui a început în urmă cu 10 ani. "Acum în Japonia viaţa este foarte grea şi japonezii nu îşi pot găsi drumul lor în viaţă, iar eu mi-am găsit drumul aici în România. Am fost în alte ţări de exemplu China, Australia, altceva decât Asia, dar n-am simţit bine pentru că acolo prea contemporan aici are ceva viitor mai dezvoltat şi are viitor România", declară Tsuchiya Naofumi, proprietar restaurant japonez.
Născut în 1970 în Japonia, acesta a absolvit o şcoală de inginerie civilă. Adevărata menire în viaţă spune că şi-a găsit-o însă atunci când a făcut cursuri de bucătar. Pe atunci însă nu ştia unde-l va duce viaţa şi nici pasiunea sa pentru gătit. Povesteşte că a ajuns prima oară în România în urmă cu 11 ani, împreună cu câţiva prieteni. Un an mai târziu s-a întors singur la Cluj pentru a-şi deschide un restaurant cu specific japonez. De atunci, lucrează zi de zi, cot la cot cu angajaţii săi, în bucătăria restaurantului. "Ingineria şi bucătăria sunt foarte foarte aproape pentru că ingineria este tot chimie, matematică, ştiinţă care sunt foarte foarte importante pentru bucătari. Dacă ei nu ştiu asta nu se poate găti o mâncare bună", spune Tsuchiya Naofumi.
Dacă schimbatul de meserii s-a dovedit a fi floare la ureche, pentru Tsuchiya Naofumi n-a fost deloc usor să se obişnuiască cu mâncarea românească. Japonezul