Descoperirea vieţii dincolo de Terra ar putea zgudui punctul de vedere al oamenilor referitor la locul umanităţii în Univers dar, conform experţilor, probabil că nu ar ameninţa în mod serios comunităţile religioase bine organizate.
Credinţa religioasă rămâne puternică în cea mai mare parte din lume, în ciuda progreselor ştiinţifice, care arată că Pământul nu este centrul Universului, şi că organismele nu au fost create în forma actuală, ci ele au evoluat vreme de miliarde de ani, potrivit MSNBC.
Nu mai suntem centrul Universului
Biblia, Coranul şi alte texte religioase sacre ale marilor religii din lume subliniază rolul special al lui Dumnezeu pentru umanitate şi Pământ. Astfel, descoperirea extratereştrilor ar putea reprezenta un pericol, prin conştientizarea ideii că noi şi planeta noastra nu suntem atât de speciali.
CAZ RAR LA IAȘI. Ce au scos medicii din creierul unei femei
"Cred că există motive să credem că iniţial nu vor fi probleme", spune Doug Vakoch, director al Interstellar Message Composition, din cadrul Intitutului SETI din California, Statele Unite. A văzut TRECUTUL, VIITORUL și APOCALIPSA. Previziunile ultimului PROFET al lumii
Specia noastră a dispus de mult timp pentru a se obişnui cu această idee. Copernic a produs primul "şoc" pentru omenire în 1543, când prin lucrarea sa "Despre revoluţia sferelor cereşti" a demonstrat că Pământul se învârte în jurul Soarelui şi nu invers. "Noi nu mai suntem centrul Universului, de mai bine de patru secole", spune şi Seth Shostak, astronom la Institutul SETI.
Se pot adapta
Astfel, conform experţilor, vestea că noi nu suntem singuri în Univers nu va veni ca un şoc imens, deoarece în urma sondajelor din ultima vreme a rezultat că oamenii cred în număr tot mai mare că extratereştrii există. Sunt oameni care se pregătesc de APOCALIPSĂ. Vezi cum
"Dacă îi întrebaţi p