Uneori te ingrijesti ca masa pe care o pregatesti sa fie sanatoasa, alteori neglijezi acest aspect. Totusi, daca adaugi anumite ingrediente, poti sa fii sigur ca ai parte de o portie de sanatate.
Iata ce nu este bine sa lipseasca din mancarea ta, potrivit Prevention:
Cimbrul
Cimbrul este una dintre cele mai comune plante medicinale, fiind folosita pentru multe lucruri, de la omorarea germenilor pana la tratarea racelilor.
Doua lingurite de cimbru contin aproape 20% din necesarul zilnic de fier, insa includ si in mangan, un mineral care imbunatateste capacitatea cerebrala si ajuta la mentinerea unor oase sanatoase, piele si cartilaje bine ingrijite.
Patrunjelul
Doua lingurite de patrunjel tocat iti ofera mai mult de 150% din necesarul zilnic de vitamina K, aceasta jucand un rol important in prevenirea cheagurilor de sange si ajutand la formarea oaselor, cat si ficatului.
In plus, te ajuta sa scapi de respiratia urat mirositoare. Grecii antici il foloseau si pe post de afrodisiac.
Lemongrass-ul
Aceasta iarba aromatica este probabil cel mai bine cunoscuta in bucataria asiatica. Nu numai ca este extrem de gustoasa in mancaruri, avand un gust acrisor, ca de lamaie, dar ajuta si la prevenirea febrei, a crampelor musculare, a tulburarilor stomacale si a migrenelor.
Este plina si de antioxdanti, care protejeaza de stresul oxidativ, un factor important in aparitia bolilor de inima si a cancerului. Studiile arata si faptul ca lemongrass-ul are proprietati antimicrobiene, ferindu-te astfel de E.coli.
Oregano
Daca vrei sa folosesti doar o singura mirodenie in mancare, aceea trebuie sa fie oregano. Multi spun ca aceasta planta este mai gustoasa uscata, continand de 20 de ori mai multi antioxidanti decat restul.
Potrivit cercetator