Portocala este un medicament natural, un bun remineralizant si revitalizant al organismului, bogata in calciu, fier, fosfor, potasiu, vitamina B6, acid folic, acid pantotenic, vitaminele B1, B2 si B3.
Fructul contine zaharuri in proportie de 10%, iar fibrele alimentare din compozitie ajuta organismul sa digere mai bine alimentele. Calciul din portocale este integral asimilat de organism, datorita fosforului care-i permite fixarea.
Vitamina C insa, care reprezinta 75% din totalul de vitamine pe care-l contine o portocala, combate raceala, gripa, guturaiul de aceea acest fruct atat de popular nu ar trebui sa lipseasca din meniul nostrum zilnic mai ales in anotimpul rece.
Portocala se consuma ca atare sau sub forma de suc. Daca vrei un suc intr-adevar, natural, atunci preparati-l acasa, deoarece etichetele mint si nimeni, niciodata, nu-ti va garanta autenticitatea sucului din ambalaj.
Tot ce ai nevoie e un storcator manual de citrice pe care-l poti procura, la un pret foarte mic, de la orice raion de menaj. Portocala, plina de vitamina C, intareste considerabil sistemul imunitar iar racelile si gripa n-au nici o sansa sa se atinga de tine.
Portocala contine apa, in jur de 90%. In afara de faptul ca potoleste setea, este si un bun detoxifiant. Un pahar de suc sau un fruct, mancat dimineata, pe stomacul gol, te ajuta considerabil, mai ales daca ai o digestie lenesa si te constipi des.
Potasiul din compozitie face ca portocala sa fie un bun energizant. S-a constatat, de asemenea, ca portocala combate migrenele asa ca, in loc sa iei un analgezic, produs farmaceutic de sinteza, mananca mai bine una, doua portocale.
Consumul regulat de suc de portocale creste densitatea oaselor iar sansele ca mai tarziu, sa suferi de osteoporoza se reduc considerabil. In coaja de portocale si in pielita subtir