La Bucureşti, peste 1.500 de militari şi tehnică aparţinând Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor, Serviciului Român de Informaţii şi Serviciului de Protecţie şi Pază defilează sâmbătă, începând cu ora 11,00, la parada organizată în Piaţa Arcului de Triumf.
10.50. Pe timpul intonării Imnului Naţional al României, în semn de salut, se vor executa 21 de salve de tun de către bateria de artilerie a Regimentului 30 Gardă ,,Mihai Viteazul”. Bateria de artilerie a Regimentului 30 Gardă ,,Mihai Viteazul” este înzestrată cu tunuri calibru 76 mm, model 1942. Muniţia utilizată pe timpul executării salvelor de tun în semn de salut este, evident, de manevră.
11.05 Corul Academic “Divina Armonie” va interpreta IMNUL NAŢIONAL AL ROMÂNIEI.
11.15 Are loc depunerea unei coroane de flori de către preşedintele României. Se intonează Imnul Eroilor.
11.18 Are loc ceremonia de decorare a Drapelelor de Luptă ale Batalioanelor 2 Infanterie „Călugăreni” şi 495 Infanterie „Căpitan Ştefan Şoverth”.
11.20 Se dă citire Decretelor de decorare ale Drapelelor de Luptă ale Batalioanelor 2 Infanterie „Călugăreni” şi 495 Infanterie „Căpitan Ştefan Şoverth”.
11.23. Se realizează dispozitivul de defilare.
11.24 Evoluează Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale, aflată sub bagheta Inspectorului Muzicilor Militare, colonelul Valentin Neacşu.
11.30 Dispozitivul de defilare este constituit din blocuri de paradă, organizate pe detaşamente, cu trupe şi tehnică ale Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor, precum şi ale Serviciului Român de Informaţii şi Serviciului de Protecţie şi Pază. De asemenea, participă şi Asociaţia Tradiţia Militară, membră a Uniunii Europene a Asociaţiilor istorico-militare.
11.35. Urmează Parada militară ce se desfăşoară cu