Există alimente, considerate sănătoase, însă medicii sunt de părere că aceste produse nu funcţionează cum ar trebui, sugerând eliminarea lor din alimentaţie, scrie Mediafax.
Margarina care reduce colesterolul
Dr. Aseem Malhotra, cardiolog şef la Forumul Naţional de Obezitate, susţine că le recomadă pacienţilor săi să consume unt în loc de margarină. Mai multe studii demonstrează că grăsimea saturată din produsele lactate naturale pot fi benefice pentru reducerea atacurilor cardiace, motivul fiind vitaminele esenţiale pe care le conţin, de exemplu A şi D, precum şi nutrienţii elementari precum calciu şi fosfor. Studiile arată de asemenea că aceste produs reduc riscul de boli ale inimii sau infarct.
"Eu nu mă apropii de Benecol (firma care produce margarina care reduce colesterolul) sau de orice alt fel de produs de tipul margarinei care pretind că diminuează colesterolul şi îi sfătuiesc şi pe pacienţii mei să nu se apropie de ele", a precizat medicul.
"În primul rând, sunt scumpe; în al doilea rând, aceste produse sunt artificiale, umplute cu substanţe nenaturale care chiar nu îţi pot face niciun bine; şi în al treilea rând, nu cred că au vreun beneficiu pentru sănătate care să poată fi demonstrat", a menţionat doctorul.
Morcovii
Shamina Asif, membru în Consiliul Colegiului de Optometrişti susţine că morcovii nu ajută la sănătatea ochilor, aceştia nefiind mai folositori pentru ochii noştrii ca altă legumă.
Potrivit medicului, acest mit datează din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când Guvernul a motivat supraproducţia de morcovi din timpul războiului prin faptul că randamentul deosebit al Forţelor Aeriene Regale britanice atât în zborurile de noapte, cât şi în ochirea ţintelor, a fost posibil datorită consumului ridicat de morcovi, bogaţi în caroten.
Shamina Asif menţ