Deputatul Nini Săpunaru este candidatul USL la Camera Deputaţilor în Colegiul 3 Dumitreşti, la alegerile din 9 decembrie. Ales deputat în 2008 de către oamenii din acest Colegiu, Nini Săpunaru spune că a reuşit, în ciuda opoziţiei PDL, reabilitarea celor două drumuri naţionale, de pe Valea Râmnicului şi Valea Milcovului. Deputatul afirmă că lucrările de reabilitare au fost posibile doar datorită guvernării USL şi demersurilor făcute la ministerele de la Bucureşti alături de preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Oprişan. A doua etapă, pentru aceste drumuri, este unirea lor prin drumul forestier dintre Bahnele şi Butucoasa. Deputatul spune în interviul pentru Monitorul de Vrancea că are proiecte şi pentru podgorenii vrânceni. O iniţiativă există încă din 2010, dar a fost blocată în Parlament de fosta putere pedelistă. Pentru votul din 9 decembrie, Nini Săpunaru beneficiază de sprijinul celor 19 primari din Colegiu şi promite că, alături de senatorul Petru Filip, candidatul USL la Senat în Colegiul 1 Vrancea, va susţine proiectele tuturor edililor, indiferent de culoarea politică.
Reporter: Domnule Nini Săpunaru, de ce aţi ales cariera parlamentară şi nu aţi rămas în administraţie sau în mediul privat?
Nini Săpunaru: Sunt membru al PNL din 1990, a fost o evoluţie, nu am ajuns peste noapte deputat. În 1996, cei de la Bucureşti au spus că au nevoie de un eco-nomist şi m-au luat pe mine. Aveam posibilitatea, în 2000, să conduc Centrul SECI (Centrul Regional pentru Combaterea Infracţionalităţii Transfrontaliere – n.r. ) în următorii patru ani, dar am spus că PNL a făcut ceva pentru mine, trebuie să fac şi eu ceva pentru el. Să nu uităm că începi să ai nişte obligaţii, în momentul când eşti preşedinte de organizaţie, membru în Biroul Politic Naţional. Nu ai cum să zici: de mâine nu mai sunt şi să pleci. Ca orice bărbat cu scaun la cap, dacă ai porni