Petre Marinescu a anunţat lansarea unei cărţi care s-a născut cu dificultate, chiar dacă 90% e inspiraţie, iar 10% este transpiraţie „spre deosebire de fotbal, unde e invers”.
Autorul a spus că a profitat de acel moment unic în viaţa fiecăruia, când se nasc întrebări, unele căutându-şi răspunsurile multă vreme: „Aşa s-a întâmplat cu începutul memorialistic al unui fost sportiv care a avut bucuria fără margini de a fi coleg cu mari fotbalişti: Tudorel Stoica, Gicu Dobrin, Gigi Tătaru, Narcis Coman… Multe împrejurări cu aceştia au rămas dileme preţ de peste patruzeci de ani! Poate acesta a fost motivul cel mai important pentru documentarea mea, de pildă pentru a şti de ce nu a jucat Dobrin la Mondialul din Mexic”.
Cartea de memorii este compusă pe trei mari planuri: copilăria din Izvoarele natale, studenţia şi fotbalul studenţesc, „cutremurul” din fotbalul românesc al anilor ’80, în care a fost implicat antrenorul său favorit, „mentorul” Nicolae Proca – a descris Marinescu.
Autorul e departe de a se sătura de scris : „Memoriile mele, vii în continuare, vor avea o continuare într-un nou volum, dedicat în special celor doi coloşi ai formaţiei Steaua Bucureşti, Tudorel Stoica şi Marius Lăcătuş, dar şi lui Narcis Coman, fotbalistul anului 1978, precum şi altor glorii”.
Petre Marinescu a trecut în revistă şi perioada în care a fost preşedinte al F.C. Delta Tulcea, când „de multe ori a fost învinovăţit fără vină”, dar consideră că ceea ce a făcut poate fi văzut. „Nu am făcut totul rău, nu am făcut totul bine. Port răspunderea lucrurilor nereuşite, scot în evidenţă lucrurile făcute bine. Aşa am fost eu plămădit”. La întrebările presei, Petre Marinescu a recunoscut că a plecat în 2009 de la Delta Tulcea „deoarece primarul Constantin Hogea şi preşedintele CJ, Victor Tarhon, reprezentanţii finanţatorilor, au considerat pe 30 iunie că pot lăsa loc alt