Numele de Romania este adesea asociat in Franta cu cersetori sau cu hoti de buzunare de etnie rroma, care vin, de altfel, si din Bulgaria, scrie presa din Hexagon.
Insa, la 2.000 de km departare de Paris, 22 milioane de oameni care locuiesc intr-un teritoriu cat jumatate din Franta nu mai suporta sa fie cunoscuti doar pentru lucruri negative, se arata intr-un articol publicat de Le Nouvel Observateur, care reprezinta o avanpremiera a documentarului ce va fi difuzat duminica de catre televiziunea M6.
"Dictatura lui Nicolae Ceausescu s-a terminat de mai mult de 20 de ani! Intr-adevar, copiii strazii inca mai exista in aceasta tara, care a aderat la Uniunea Europeana in 2007, si care a ramas in urma cu dezvoltarea economica. Mai sunt si politicieni corupti, care devin din ce in ce mai bogati. Insa tinerii romani lucreaza la schimbarea acestei stari de fapt", mai scrie publicatia citata.
Romania are numeroase atractii necunoscute de majoritatea francezilor.
Comorile ascunse ale Romaniei
Tara noastra a devenit un fel de El Dorado pentru sute de francezi care vor sa studieze medicina, atrasi de avantajul de a fi acceptati fara examen.
In plus, se poate studia in franceza, chiar daca se percepe o taxa suplimentara, care nu este totusi foarte mare. Chiriile nu sunt mari, iar costul vietii este foarte scazut, pentru ca salariul mediu este de 400 de euro.
Le Nouvel Observateur pune industria muzicala in categoria curiozitatilor din Romania.
"In intreaga lume, tinerii danseaza frenetic pe muzica Innei, care a vandut milioane de CD-uri, performanta pentru care a fost rasplatita cu discul de platina in Franta", se mai arata in articol.
In spatele ei si al altor viitoare vedete pop, o mini-industrie lucreaza cu succes la fabricarea de melodii dansante, adaptate pentru cluburi