Cadbury, parte a grupului Mondelez International, a inventat tehnologia prin care face ciocolată care nu se topeşte şi care nici nu-şi schimbă gustul. Mai precis, dacă ciocolata obişnuită se topeşte la temperaturi care sar de 33,8 grade Celsius, ciocolata inventată de compania Cadbury nu se topeşte dacă e ţinută vreme de trei ore la 40 de grade Celsius, potrivit publicaţiei Le Figaro. Cadbury nu e primul producător care face ciocolată rezistentă la temperaturi mari. ECONOMICA.NET îţi spune cine a mai creat astfel de ciocolată şi ce planuri are Cadbury cu tehnologia prin care a creat ciocolata care nu se topeşte.
Compania Cadbury a depus deja cererea de brevet a acestei invenţii. Cadbury nu e însă primul producător de ciocolată rezistentă la temperaturi ridicate. De-a lungul timpului, câţiva producători au lansat pe piaţă ciocolată care nu se topeşte, dar ceea ce diferă substanţial la Cadbury faţă de produsele deja existente pe piaţă e tehnologia prin care ciocolatierii au creat ciocolata care nu se topeşte.
Cercetătorii de la Cadbury au obţinut ciocolata rezistentă la temperaturi ridicate printr-o tehnologie care presupune rafinarea sistematică a ciocolatei, după ce a fost amestecată la temperaturi mari pentru a o uniformiza.
Cadbury se pregăteşte să cucerească Brazilia şi India cu tehnologia nou inventată
Tehnologia prin care Cadbury a obţinut ciocolata care nu se topeşte va permite grupului Mondelez International (din care fac parte Cadbury, Milka, Suchard, Toblerone, Cote d’Or şi Dairy Milk) să împingă limitele şi să facă ciocolată în Brazilia şi India care se numără printre zonele predilecte pentru investiţii în următorii ani, potrivit Le Figaro.
Mai mult pe Economica.net
Cadbury, parte a grupului Mondelez International, a inventat tehnologia prin care face ciocolată care nu se topeşte şi care nici nu-şi schimbă gustul. Mai pr