Aproape 2.000 de persoane s-au bulucit la porţiile de fasole cu cârnaţi şi vin fiert puse la dispoziţie de Primăria Târgu-Jiu. Restaurantul aflat peste drum de Palatul Administrativ a fost arhiplin cu cei care au dorit să deguste mâncarea tradiţională.
Cu toate că în acest an Primăria Târgu-Jiu a pregătit mult mai multe porţii de fasole cu cârnaţi faţă de anii precedenţi, acestea s-au dovedit insuficiente. Persoanele care au participat în Piaţa Prefecturii la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României, dar nu numai, s-au bulucit apoi la restaurantul aflat pe bulevardul Constantin Brâncuşi, care a devenit arhiplin. Primăria Târgu Jiu a oferit 1800 de porţii de fasole cu cârnaţi şi vin fiert. „A fost foarte gustoasă fasolea. Are alt gust faţă de cea pe care o gătim acasă, că e făcută la cazan. Am venit special pentru a mânca, pentru că am fost şi anul trecut şi mi-a plăcut“, a spus Nicolae Postelnicu, pensionar.
Lampioane în culorile naţionale, înălţate către cer
Manifestările dedicate Zilei Naţionale a României s-au desfăşurat în Piaţa Prefecturii. Fanfara «Armonia» a intonat imnul de stat, iar apoi s-a cântat un «Te Deum», susţinut de un sobor de preoţi. Autorităţile locale au susţinut scurte cuvântări, iar apoi au fost depuse coroane şi jerbe de flori la Mausoleul Ecaterinei Teodoroiu. Festivitatea s-a încheiat printr-un moment literar – artistic şi defilarea Gărzii de Onoare.
Unul dintre cele mai frumoase momente a fost aprinderea lampioanelor în culorile României şi înălţarea lor către cer. „Nu am mai văzut aşa ceva până acum şi a fost foarte frumos. S-au înălţat de nu s-au mai văzut“, a spus unul dintre participanţi.
Aproape 2.000 de persoane s-au bulucit la porţiile de fasole cu cârnaţi şi vin fiert puse la dispoziţie de Primăria Târgu-Jiu. Restaurantul aflat peste drum de Palatul Administrativ a fost