Opt autospeciale moderne au intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Gorj, în urma unui proiect finanțat din fonduri europene, care s-a derulat în cadrul programului Operațional Regional «Inițiativă Locală: Dezvoltare Regională».
Liviu Dumitrașcu, inspectorul șef al ISU Gorj, a precizat că timpul de intervenție la evenimente s-a redus semnificativ: „Timpul de intervenție la evenimente s-a redus cu 30%, ținând cont de viteza de deplasare și de condițiile oferite de căile de acces și condițiile meteorologice. Cele opt autospeciale de intervenție care au intrat în dotarea ISU le-au înlocuit pe cele vechi, depășite, care erau foarte grele și cu o arie de manevrabilitate destul de redusă. Sunt dotate chiar cu echipamente pentru protecția salvatorilor. Din păcate, în ultimii zeci de ani, s-a acordat o atenție mai mică dotării și, în cazul intervenției, este foarte importantă protejarea salvatorului și posibilitatea ca acesta să ajungă într-un timp cât mai scurt. Dintre cele opt autospeciale de intervenție pe care le-am primit, patru sunt de capacitate mărită, trei de capacitate medie și una de descarcerări grele. Pe teritoriul județului Gorj pot să intervină două autospeciale de cercetare nucleară, chimică, biologică și radiologică, precum și centrul mobil de comandă“.
Autospecialele vechi au ajuns la serviciile voluntare
O parte dintre mașinile de intervenție vechi au fost repartizate serviciilor voluntare pentru situații de urgență care funcționează pe lângă consiliile locale. „Am transferat fără plată, la Consiliile Locale ale orașelor Rovinari, Țicleni și Dănciulești, trei autospeciale de lucru cu apă și spumă vechi, care au intrat în dotarea serviciilor voluntare pentru situații de urgență. Prin gărzile de intervenție pe care le avem în mai multe localități, încercăm să ajunge la orice evenimente într-un timp de 35-4