Circa 2.900 de pensionari din Sălaj au plecat, anul acesta, la tratament prin intermediul Casei Judeţene de Pensii Sălaj. Potrivit reprezentanţilor Casei Judeţene de Pensii Sălaj, cele mai solicitate staţiuni de către vârstnici au fost Felix, Bizuşa şi 1 Mai.
Peste 4.000 de pensionari sălăjeni şi-au depus, în acest an, cereri pentru a pleca la tratament în staţiunile balneo-climaterice din ţară. Din păcate, nu toţi solicitanţii au reuşit să prindă bilet în una din staţiunile balene-climaterice de la noi din ţară, şi asta deoarece Casa Naţională de Pensii a repartizat Sălajului doar 3.214 bilete. Dintre acestea, 2.886 au fost vândute. Anamaria Perneş, directorul adjunct al Casei Judeţene de Pensii Sălaj, a declarat că ultima serie de bilete de tratament se încheie în data de 30 noiembrie, în această serie pensionarii având la dispoziţie 126 de bilete. Pentru a putea beneficia de un astfel de bilet, pensionarii trebuie să depună, la sediul Casei Judeţene de Pensii Sălaj, un dosar care să cuprindă o cerere de acordare a biletului de tratament, o recomandare medicală pentru tratament balnear, o copie după actul de identitate cu valabilitate la data cererii şi acte care să ateste calitatea solicitantului. Pentru un sejur de 18 zile, în care sunt incluse tratamentul, masa şi cazarea, pensionarii trebuie să achitate jumătate din valoarea pensiei. Potrivit reprezentanţilor Casei Judeţene de Pensii Sălaj, în acest an, în topul preferinţelor pensionarilor s-au numărat staţiunile Felix, Bizuşa şi 1 Mai. Un număr mare de cereri a fost înregistrat însă şi în staţiuni precum Tăşnad, Geoagiu, Olăneşti, Techirghiol, Vatra Dornei, Herculane, Căciulata, Sovata, Tuşnad, Turda şi Ocna Şugatag.
Circa 2.900 de pensionari din Sălaj au plecat, anul acesta, la tratament prin intermediul Casei Judeţene de Pensii Sălaj. Potrivit reprezentanţilor Casei Judeţene de Pensii Sălaj