Din păcate, unii îşi vor putea începe rezindenţiatul şi cu nota 4,55. Acesta a fost cel mai mic punctaj cu care un candidat de la Farmacie din Craiova a fost declarat admis la concursul desfăşurat acum o săptămână. Şi nici în alte centre universitare lucrurile nu stau mai bine, potrivit RTV.net.
Calculul prin care s-a ajuns la aceste note mici se face printr-un algoritm care spune că ultima medie este 60% din cea mai mare notă obţinută. Aşa se face că în Craiova, la Farmacie, nota sub care s-a tras linie a fost 4,55.
Şi la medicină dentară au fost note mici. La Târgu Mureş, ultima notă a fost 5,03, la Timişoara, 5,05, iar la Iaşi, 5,14.
Ministerul Sănătăţii a scos, anul acesta, la rezidenţiat, puţin peste 3.700 de locuri şi posturi. Dintre acestea, 3.558 sunt pentru medicină, 250, pentru medicină dentară, iar 170, pentru farmacie.
“Pentru prima dată în 2012, Ministerul Sănătăţii a aprobat scoaterea la concursul de rezidenţiat a unor posturi în clinicile universitare şi spitalele judeţene, acestă măsură fiind în beneficiul medicilor care vor putea să rămână să lucreze după rezidenţiat în respectiva clinică”, a explicat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Alexandru Rafila.
Există însă o condiţie pentru a ocupa un post. Încheierea unui contract de muncă pe o durată echivalentă cu cea a rezidenţiatului.
Concursul s-a desfăşurat, descentralizat, în şase centre universitare, Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Timişoara şi Craiova, pentru toate domeniile, respectiv medicină, medicină dentară şi farmacie, pe baza tematicilor anunţate. Examenul a fost sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore.
Din păcate, unii îşi vor putea începe rezindenţiatul şi cu nota 4,55. Acesta a fost cel mai mic punctaj cu care un candidat de la Farmacie din Craiova a fost declarat admis la concursul desfăşurat acum