În motivarea respingerii arestării preventive, poliţistului acuzat că a ucis-o pe Elodia i se face un potret de “cetăţean model”.
Judecătorul Florin Purigiu de la Tribunalul Bucureşti a respins propunerea de arestare preventivă a lui Cioacă, lăsându-l în libertate, pentru că a considerat că noile probe găsite în locuinţa lui Cioacă nu reprezintă “elemente noi”. În plus, judecătorul Purigiu consideră că Cioacă este un cetăţean model, cu un comportament exemplar.
Probe zdrobitoare
În lunile septembrie şi noiembrie a.c., procurorii care au preluat dosarul au efectuat mai multe percheziţii în apartamentul în care Cioacă a locuit cu soţia lui, Elodia Ghinescu. Trecuseră cinci ani de la dispariţia acesteia. Între timp însă, tehnicile de investigare criminalistică au evoluat. Cu ajutorul aparatului CRIME LITE (un echipament de relevare a urmelor de ultimă generaţie), criminaliştii au descoperit mai multe urme de sânge, localizate în aceeaşi zonă a apartamentului. Numărul şi dinamica lor probează, fără niciun dubiu, că Elodia a fost victima unei agresiuni deosebit de violente. Pe un perete al dormitorului, sub un strat nou de vopsea lavabilă şi altul de glet, au fost găsite mai multe urme de sânge. La baza acelui perete, sub parchet, anchetatorii au descoperit o urmă de sânge de jumătate de metru lungime. Sunt dovezi certe că persoana care a sângerat n-a avut nicio şansă de supravieţuire. Iar sângele, s-a demonstrat ştiinţific, aparţine Elodiei. Sunt probe noi. Pe unii îi miră: cum de a fost posibil ca ele să fie descoperite abia acum, după cinci ani de la comiterea faptei? S-a întâmplat ca şi în cazul criminalilor care, neprinşi cu amprentarea digitală, au fost dovediţi apoi cu expertizele genetice.
Sunt elemente noi care, coroborate cu certificatul de deces emis în urma declarării morţii prezumate a Elodiei, susţin teoria că avocata a fost ucisă