Cum este privită lumea prin ochii unui copil? Vă invităm să aflaţi răspunsul joi, 6 decembrie (19.30), cu ocazia ultimei întâlniri interactive din anul 2012, în care dirijorul Tiberiu Soare va povesti publicului despre baletul “Spărgătorul de Nuci”, dar şi despre compozitorul lucrării, Piotr Ilici Ceaikovski.
„Spărgătorul de nuci respectă tradiţia baletului romantic prin alternanţa diurn-nocturn. Ceaikovski empatizează cu personajele create, acestea putând fi considerate alter-ego-uri ale compozitorului. Un personaj interesant este unchiul-magician, Drosselmeyer, care face legătura dintre cele două lumi. Acest balet, care se interpretează, de regula, în preajma Craciunului, reprezintă cea mai solară creaţie a lui Ceaikovski” , a declarat Tiberiu Soare pentru ONB.
Programul cultural “Pentru ce mergem la Operă?”, iniţiat de Fundaţia Calea Victoriei împreună cu Tiberiu Soare şi găzduit de ONB, îşi propune să iniţieze tinerii şi publicul larg în frumuseţea şi complexitatea muzicii de operă, prin abordarea tematicii ei în cadrul unor conferinţe-eveniment. Noutatea proiectului constă în abordarea tematicii muzicii de operă într-o manieră interactivă şi relaxată, ce permite apropierea publicului de un stil de muzică pe cât de spectaculos pe atât de greu accesibil pentru cei neiniţiaţi.
Subiectele/Operele abordate în cadrul conferinţelor fac parte din repertoriul actual al Operei Naţionale Bucureşti. După familiarizarea cu noţiuni teoretice şi istorice în cadrul conferinţelor susţinute de Tiberiu Soare, participanţii pot vedea sau revedea cu alţi ochi operele aduse în discuţie, consolidandu-şi cunoştinţele prin experienţa personală.
Preţul unui bilet la conferinţele interactive este de 15 lei, respectiv 10 lei pentru studenţi şi pensionari. Acestea pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti sau on-line de pe sit