Reporter: Pe scurt, despre experienţa dumneavoastră politică şi administrativă, care a dus de altfel şi la recenta numire în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).
Cornelia Negruţ: Am decis să candidez pentru un loc în Parlamentul României după ce am demonstrat ceva în viaţă ca economist, ca funcţionar public şi ca demnitar al Guvernului. O simplă privire aruncată peste CV-ul meu va dovedi că am activat cu succes în structuri guvernamentale şi în funcţii publice şi politice în ultimii 20 de ani. Am început ca economist la Departamentul de Comerţ intern si schimb internaţional de mărfuri, în cadrul UJECOOP Maramureş, apoi am lucrat la Oficiul Judeţean de Turism. Cea mai mare perioada am petrecut-o la Biroul Vamal Baia Mare. Între anii 2000 - 2001 am fost numită director general adjunct la Direcţia Generală a Vămilor, Directia de Supraveghere şi Control Vamal Bucuresti. În 2002 am revenit în Baia Mare, ca şef Birou Vamal de Control şi Vămuire, iar apoi director, unde am activat până în 2005. La sfârşitul lunii august 2012 am fost numită vicepreşedinte al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).
Rep.: Deşi nu sunteţi originară din Maramureşul Istoric, există multe asemănări între dumneavoastră, valorile în care credeţi şi oamenii acestor locuri. Vorbiţi vă rog, pe scurt despre acestea.
C.N.: Sighetu Marmaţiei este un oraş cu o istorie demnă de Europa, un oraş al multiculturalităţii şi al colaborării dintre etniile care-l compun, ce stă mărturie civilizaţiei şi bunei credinţe. Sighetu Marmaţiei dă o lecţie de europenism şi astăzi şi în urmă cu 200 de ani, când aici s-au construit destine umane exemplare indiferent de etnia căreia îi aparţineau personalităţile acestui loc. Cred că împreună cu sighetenii vom construi o lume aşezată între graniţele valorilor umane ale Eur