Dacă românii, împovăraţi de grijile zilnice, reuşesc să îşi privească ţara cu admiraţie şi cu bucurie doar de 1 Decembrie, mulţi străini stabiliţi pe meleagurile noastre îşi trăiesc fiecare zi cu bucurie. Deşi recunosc şi ei că România mai are încă mulţi paşi de parcurs în drumul spre o viaţă lipsită de griji, “românii-adoptaţi” spun că au mare încredere în viitorul luminos al ţării noastre. Dacă românii, împovăraţi de grijile zilnice, reuşesc să îşi privească ţara cu admiraţie şi cu bucurie doar de 1 Decembrie, mulţi străini stabiliţi pe meleagurile noastre îşi trăiesc fiecare zi cu bucurie. Deşi recunosc şi ei că România mai are încă mulţi paşi de parcurs în drumul spre o viaţă lipsită de griji, “românii-adoptaţi” spun că au mare încredere în viitorul luminos al ţării noastre.
Plimbări cu măgăruşi, agricultură ecologică cât e ziua de lungă şi odihnă într-o căsuţă modestă - asta le oferă un belgian stabilit la Malin, un sătuc din Bistriţa, turiştilor care îi trec pragul casei. Philippe Coupe a venit în România în urmă cu 20 de ani ca profesor universitar şi de atunci aici a rămas. De câţiva ani, de când a ieşit la pensie, a cumpărat o gospodărie retrasă într-o vale înconjurată de dealuri împădurite şi păşuni şi le oferă belgienilor o oază de linişte, la el acasă. Deşi viaţa la ţară nu este deloc uşoară, turiştii se înghesuiesc să vină la Malin.
Tsuchiya Naofumi era în urmă cu 10 ani un inginer respectat în Japonia, însă nu se simţea împlinit. Acesta susţine că şi-a găsit adevărata fericire în urmă cu 10 ani, când s-a mutat în România şi a devenit bucătar la restaurantul său cu specific, bineînţeles, japonez.
Foto: www.hayinart.com
E corespondent BBC, a descris România în cel mai cunoscut ghid turistic - National Geographic -, după ce s-a plimbat 7 ani prin ţara noastră, iar în prezent trăieşte la stâna unui cioban, pentru a putea docu