În fapt un pas pentru recunoaşterea sa pe scena internaţională şi mai ales o repoziţionare faţă de Israel. Pentru ca între altele, dacă vor obţine acest statut, Teritoriile Palestiniene vor putea da în judecată statul evreu la Curtea Penală Internaţională. Evident că Israelul şi Statele Unite se opun ideii, sunt însă multe ţări europene, între care Franţa, care vor vota în favoarea iniţiativei.
Într-un raport despre situaţia romilor, elaborat în premieră, asociaṭia Amnesty International cere stoparea evacuările forṭate ale reprezentanţilor etniei din regiunea pariziană. Chiar dacă recunoaṣte că evacuarea terenurilor pe care romii îşi instalează corturi, nu este ilegalà, Amnesty constată că “aceste expulzări contravin drepturilor omului. Ce reacţii a stârnit raportul în Franţa vă spunem în această seară.
Pentru prima dată în istoria Marii Britanii este propusă reglementarea presei. Un cod de bune practici a fost prezentat premierului David Cameron. Măsura vine după scandalul interceptărilor ilegale, de anul trecut, realizate de tabloidul News of the World, publicaţie deţinută de magnatul Rupert Murdoch.
La Budapesta declaraţia unui parlamentar maghiar de extremă-dreaptă. potrivit căreia evreii reprezintă un risc la adresa securităţii naţionale şi trebuie înscrişi pe o listă specială, atrage un val de critici atât intern cât şi la nivel internaţional. Duminică în capitala Ungariei este aşteptată o manifestaţie de amploare. Emisiunea 40 de minute din 29 noiembrie 2012
În fapt un pas pentru recunoaşterea sa pe scena internaţională şi mai ales o repoziţionare faţă de Israel. Pentru ca între altele, dacă vor obţine acest statut, Teritoriile Palestiniene vor putea da în judecată statul evreu la Curtea Penală Internaţională. Evident că Israelul şi Statele Unite se opun ideii, sunt însă multe ţări europene, între care Franţa, care vor vota în fa