Un pranz condimentat cu amintirile primului job, ca arhitect in echipa Bucuresti Mall, principii de leadership si perspectivele pietei imobiliare, servit alaturi de Ilinca Paun, sefa Colliers, un manager care se bucura de prezent.
Am intalnit-o pe Ilinca Paun la pranz in restaurantul Market8 din zona Dorobanti. Intr-o atmosfera calda, profitand de un moment in care restaurantul era aproape gol, ne-am ales meniul pentru masa de pranz din aceea zi. Somon pentru mine si rulori de primavara pentru Ilinca Paun, la aperitiv, si pui, respectiv peste, la felul principal.
Pestele si fructele de mare sunt preparatele preferate ale Ilicai Paun, careia ii place mancarea japoneza si chinezeasca, dar este o adepta si a bucatariei libaneze.
Imobiliare, cariera si leadership, primii pasi intr-un dialog despre echilibru si schimbare
In timp ce asteptam aperitivele incepem discutia cu domeniul in care Ilinca a ajuns sa isi construiasca o cariera, imobiliarele si de care a ajuns sa fie legata chiar din timpul facultatii de arhitectura.
„Am facut liceul de informatica si eram o hipioata care se delecta in vacante cu muzica si chitara, dar colega mea de banca dadea la arhitectura, iar eu pus si simplu m-am luat dupa ea. Nu eram talentata la desen, dar aveam vedere in spatiu si imi placea geometria si matematica in general”, povesteste Ilinca Paun.
Ilinca Paun si-a inceput parcursul profesional prin ceea ce inainte de anii 2000 era un job de vis pentru orice student la arhitectura: a facut parte din echipa de arhitecti a Bucuresti Mall, primul centru comercial modern din Romania, fiind mana dreapta a arhitectului sef al centrului comercial. Jobul era ceva cu adevarat special la aceea data, cand dezvoltarile de proiecte imobiliare mari inca nu erau pe val si cand perspectivele pentru un student de arhitectura se limitau la apartamente sau case.