Una dintre neplacerile vietii este sa descoperi ca batonul de ciocolata pe care il tineai in geanta s-a topit.
O problema de domeniul trecutului deja, daca tinem cont de faptul ca s-a pus la punct formula ciocolatei ce rezista si la 40 de grade Celsius.
Doi cercetatori angajati de compania Cadbury au rezolvat problema, asa ca deliciul dulce poate fi tinut la o astfel de temperatura si peste trei ore, fara a avea de suferit, relateaza Gizmag.
Destinata pietelor tropicale, ciocolata toleranta la temperaturi ridicate a obtinut deja un patent.
In mod normal, ciocolata, al carei gust este dat de cacao si grasimi care se topesc rapid in gura, se inmoaie la temperatura de 28 de grade Celsius si se topeste la 32 - 35 de grade. Asta inseamna ca este si foarte dificil de transportat si stocat.
Ideea unei astfel de ciocolate, toleranta cu temperaturile inalte, nu e noua, aparand de prin anii '30. Desi s-a pus in aplicare, cu oarecare succes, reusindu-se pastrarea formei sale solide, lumea nu voia sa o mai consume, din cauza gustului, care a avut de suferit in tot acest proces.
Astfel de ciocolata a fost data soldatilor americani, ajungand chiar si pe Luna, cu Apollo 15. Cea mai recenta versiune este Congo Bar, fara prea mare priza la soldati.
De aceasta data s-a gasit o metoda de a nu altera gustul si de a mentine desertul in stare solida mai mult timp, ceea ce va schimba probabil ceea ce se intampla pe aceasta piata.
Una dintre neplacerile vietii este sa descoperi ca batonul de ciocolata pe care il tineai in geanta s-a topit.
O problema de domeniul trecutului deja, daca tinem cont de faptul ca s-a pus la punct formula ciocolatei ce rezista si la 40 de grade Celsius.
Doi cercetatori angajati de compania Cadbury au rezolvat problema, asa ca deliciul dulce