Ajunsă la al cincilea episod, seria de materiale prin care ZIUA de CLUJ încearcă să vă prezinte cele mai interesante proiecte - în măsura în care acestea există şi au fost făcute publice - ale principalilor competitori electorali a ajuns la aspiranţii la funcţii în camera superioară a parlamentului. Astăzi traversăm colegiile senatoriale 1 şi 2.
Recordmenul numărului de iniţiative legislative semnate (402 numai în actuala legislatură) şi la întrebări şi interpelări adresate guvernului (1.391 în ultimii patru ani), candidatul USL în colegiul 1 senatori, deputatul Mircia Giurgiu, aparent paradoxal, pare a nu avea un program politic în această campanie electorală. N-are site de campanie, pe pagina proprie de pe facebook nu are absolut nici o postare şi, surprinzător pentru obiceiul său, de la începutul campaniei electorale n-a ţinut nici o conferinţă de presă.
Candidatul ARD în acelaşi colegiu, fostul şef al judeţului, Alin Tişe, are zece proiecte pentru care promite să loupte în parlament, printre care merită amintite: cotă unică 12% de la 1 ianuarie 2013, salar minim brut pe economie de 850 de lei, de la aceeaşi dată şi de 1.000 de lei din 1 ianuarie 2015, reducerea CAS la angajator cu 5% tot din prima zi a lui 2015, program after-school gratuit şi aderarea României la spaţiul Schengen în cursul anului viitor. Nu lipsesc promisiunile privind sprijinirea principalelor proiecte de infrastructură ale clujenilor, autostrada „Transilvania" şi Spitalul Regional de Urgenţă.
Ecologist convins, candidatul UDMR în primul colegiu senatorial, Eckstein-Kovacs Peter spune că va sprijini transportul electric. De altfel, nefiind posesorul unui permis de conducere, el s-a declarat fan al tramvaielor. El mai promite să lupte pentru o mai mare independenţa a justiţiei, pentru rezolvarea retrocedărilor, pentru autostrada „Transilvania". Eckstein şi-a mai luat angajam