Problemele loteriei române nu au fost rezolvate, nici măcar cu ajutorul unui manager privat.Deşi numit în iunie 2012 în fruntea operatorului public de jocuri de noroc, Dan-Alexandru Ghiţă nu a reuşit să rezilieze sau să renegocieze cel mai păgubos contract semnat de Loterie. Este vorba despre un acord, semnat în 2003 cu o firmă grecească, prin care Loteria Română a pierdut milioane de euro.
La mai bine de cinci luni de la preluarea conducerii Loteriei Române, noul manager, Dan-Alexandru Ghiţă, nu a reuşit să corecteze contractul cu grecii de la Intralot, Intracom şi Lotrom.
Cu alte cuvinte, Loteria a băgat în conturile Intralot, doar prin achiziţia aparatelor de video-loterie, peste 100 de milioane de euro. Contractul, semnat în 2003 în condiţii total dezavantajoase pentru Loterie, a intrat chiar şi în atenţia Comisiei Europene. Facturile emise de greci sunt plătite însă în continuare.
Astfel, în perioada iulie-noiembrie 2012, în conturile Intralot au intrat peste 4 milioane şi jumătate de euro, iar în cele ale Intracom, aproape 3 milioane de euro. Aşa că cele două firme au scos din Loterie, în numai cinci luni, peste 7 milioane şi jumătate de euro.
Curtea de Conturi arată, într-un raport publicat în luna decembrie a anului trecut, că valoarea prejudiciilor constatate în contractul cu grecii de la Intralot, Intracom şi Lotrom se ridică la aproape 20 de milioane de euro. Contractul cu cele trei firme expiră în decembrie anul viitor, dar acesta poate fi prelungit dacă nu se va găsi un alt furnizor.
Problemele loteriei române nu au fost rezolvate, nici măcar cu ajutorul unui manager privat.Deşi numit în iunie 2012 în fruntea operatorului public de jocuri de noroc, Dan-Alexandru Ghiţă nu a reuşit să rezilieze sau să renegocieze cel mai păgubos contract semnat de Loterie. Este vorba despr