Acţiunea organizată săptămâna trecută de procurorii botoşăneni ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, pentru anihilarea a cinci grupări specializate în contrabanda şi traficul ilegal cu ţigări, a fost pusă sub semnul întrebării din cauza scurgerilor de informaţii. Procurorii supravegheaseră activitatea suspecţilor şi, când au avut toate informaţiile despre modul în care acţionau grupările, au aşteptat un nou lot de ţigări pentru a avea proba materială. Acest lucru s-a întâmplat la sfârşitul lunii trecute, când au constituit o echipă de lucru cu reprezentanţi de la Crimă Organizată, iar luni, pe 26 noiembrie, s-a făcut planul concret de acţiune - cine merge la descinderi, cine pune în aplicare mandatele de aducere şi unde sunt aduşi suspecţii.
Întrucât a fost vorba de verificarea a 98 de locaţii, a fost nevoie de aproape 400 de oameni numai pentru percheziţii şi s-a solicitat sprijin de la toate structurile - Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul de Jandarmi şi Serviciul Poliţiei de Frontieră. Şefii acestor structuri şi-au anunţat subalternii, iar din acel moment informaţia privind acţiunea DIICOT s-a “spart”, iar cineva i-a anunţat pe traficanţi.
Aşa se face că depozitul de ţigări s-a „volatilizat”.
Acţiunea organizată săptămâna trecută de procurorii botoşăneni ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, pentru anihilarea a cinci grupări specializate în contrabanda şi traficul ilegal cu ţigări, a fost pusă sub semnul întrebării din cauza scurgerilor de informaţii. Procurorii supravegheaseră activitatea suspecţilor şi, când au avut toate informaţiile despre modul în care acţionau grupările, au aşteptat un nou lot de ţigări pentru a avea proba materială. Acest lucru s-a întâmplat la sfârşitul lunii trecute, când au constituit o echipă de lucru c