ziuadecj.ro a testat cea mai nouă linie de transport în comun din Cluj, cea înfiinţată pe cea mai aglomerată stradă a oraşului şi extinsă de ieri până în centru. Autobuzul circulă mai mult gol, pentru că mănăşturenii încă n-au auzit de el, dar cei care-l folosesc spun că-l aşteptau de ani de zile.
Prima staţie a liniei de autobuz 19 a fost înfiinţată lângă blocurile ANL de pe strada Mehedinţi, după desfiinţarea unor vitale locuri de parcare, spre frustrarea riveranilor. Doar patru persoane au urcat în autobuz la prima staţie, între ele şi reporterul ziuadecj.ro. Una a coborât la prima staţie, iar celelalte două - pe strada Moţilor. În rest autobuzul a circulat mai mult gol.
"Era foarte necesar un autobuz pe Mehedinţi", spune Laura Coste, ce locuieşte pe aleea Negoiu de peste 20 de ani şi care până acum urca în mijloacele de transport în comun pe strada Primăverii, lângă complexul Minerva, aflat la sute de metri distanţă. Situaţia era mai problematică pe drumul de întoarcere spre casă, "căram bagajele, era greu".
Grigore Pop (53 de ani) este unul dintre cei doi şoferi care deservesc linia 19. Lucrează la regia de transport RATUC de 22 de ani, dar numai în ultimii doi ani a condus autobuze, până atunci fiind vatman. "Cel mult au fost zece pasageri pe cursă", spune el, aceasta şi pentru că, până luni, linia 19 a fost cea mai scurtă din oraş, cu doar patru staţii şi, în plus, puţini dintre locuitorii zonei ştiu încă de ea. Adela Socaciu (23 ani) e printre cei care au aflat deja de introducerea liniei de transport, chiar de pe ziuadecj.ro. "Mă ajută foarte mult acum, de când s-a extins până în piaţa Mihai Viteazu, pentru că e bună legătura cu oraşul", spune ea. Socaciu locuieşte pe aleea Negoiu şi, la fel ca Laura Coste, trebuie să parcurgă distanţe mari până la mijloacele de transport în comun. "Era foarte necesară, aşa zic şi părinţii", adaugă ea.