Circa 500.000 de persoane s-au înscris să îl "urmărească" pe papa Benedict al XVI-lea în primele 24 de ore de la anunţul inaugurării contului său Twitter, @pontifex, a informat marţi Vaticanul, citat de AFP.
Dacă se adună cele opt limbi în care este disponibil primul cont Twitter al papei, numărul de "followers" atinge deja o jumătate de milion. Purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, părintele Federico Lombardi, nu s-a "arătat surprins de un răspuns atât de amplu" într-un timp atât de scurt. "Interesul este foarte mare; acest lucru înseamnă că iniţiativa a venit la timp şi a dat un semnal" asupra capacităţii papei şi a colaboratorilor săi "de a răspunde la aşteptările care plutesc în aer", a spus el.
"Şeful bisericii dă exemplul şi, într-un anumit sens, invită (pe ceilalţi membri ai bisericii) să ia în considerare această nouă dimensiune a comunicării şi să fie prezenţi în cadrul ei. Întreaga mare comunitate a bisericii trebuie să comunice şi să fie interactivă cu toţi care caută răspunsuri, care au întrebări despre credinţă", a arătat părintele Lombardi. El a adăugat că Joseph Ratzinger, "ca mulţi alţii de vârsta sa (85 de ani), nu este o +fiinţă digitală+ şi, prin urmare, nu recurge la reţelele sociale ca tinerii. Înţelege însă importanţa şi potenţialul lor".
Vaticanul a apelat la această nouă cale de comunicare imediată a mesajului catolic către milioane de utilizatori, în majoritate tineri, din lumea întreagă. Primul mesaj pontifical, redactat în engleză, va fi transmis în direct chiar de suveranul pontif în cadrul audienţei generale de miercuri, 12 decembrie, a anunţat luni Vaticanul.
În afară de engleză, mesajele pe Twitter vor fi în spaniolă, italiană, portugheză, franceză, germană, poloneză şi arabă, urmând să fie adăugate şi alte limbi.
Preşedintele Israelului, Shimon Peres, a trimis un mesaj pe Twitte