Şcoala "Ioan Opriş" din Turda a organizat ieri o dezbatere pe tema violenţei, respectiv a modului în care trebuie să ne raportăm la ea, prin toleranţă sau implicare, dar şi a cauzelor care pot conduce la atitudini violente din partea elevilor.
La discuţii au participat cadre didactice, părinţi, specialişti psihologi sau psihoterapeuţi, reprezentanţi ai mass media, ai Poliţiei Turda şi din partea unui ONG care s-a implicat în unele acţiuni de educare a elevilor de la şcoala organizatoare.
După o scurtă introducere în ceea ce înseamnă violenţa în şcoală, cei prezenţi au purtat discuţii libere pe tema cauzelor care pot conduce la acţiuni şi atitudini violente, încercându-se găsirea unor soluţii prin contribuţia tuturor celor implicaţi.
Concluzia discuţiilor a fost că violenţa este des întâlnită în viaţa de zi cu zi, iar o colaborare părinţi-cadre didactice-specialişti psihologi este mai mult decât necesară pentru combaterea unor atitudini deviante de la comportamentul normal existent într-o societate cu principii şi reguli de conduită.
Directorul şcolii, Stanca Minea, a declarat că astfel de acţiuni vor fi continuate şi în viitor, manifestând o deschidere şi în ceea ce priveşte colaborarea cu mass media, respectiv promovarea valorilor şi a performanţelor elevilor şcolii, care să reprezinte o alternativă viabilă în zona generatorilor de informaţie, mass media fiind considerată răspunzătoare de promovarea excesivă a violenţei sau a informaţiilor "ieşite din comun".
Dezbaterea de ieri face parte dintr-un program mai amplu al şcolii "Ioan Opriş", Luna Toleranţei - ediţia I, care se va desfăşura în cursul lunii decembrie şi care include: Campionii toleranţei (competiţii sportive, 5-6 decembrie), Târgul lui Moş Crăciun (târg de produse confecţionate de elevi (6 decembrie), Gala antreprenorului (acţiune umanitară, 6 decembrie), Alege v