Să observaţi un lucru: românii, când au de luat decizii importante, folosesc tactica denominalizării. Românul fără identitate este românul perfect. El nu poate fi nici judecat că nu şi-a făcut datoria faţă de patrie şi neam, nici condamnat că a comis nu ştiu ce infracţiune. Nu, fiindcă de fiecare dată intervine eterna şi ireversibila replică. „Aşa suntem noi, românii!”. Am auzit o sumedenie de persoane spunând aşa ceva, dar nu am îndrăznit niciodată să-i spun măcar unuia: „Pardon de expresie, poate că aşa om fi noi, eu şi matale, dar ce rost are să-i băgăm pe toţi românii în aceeaşi oală?” Oare chiar toţi românii sunt hoţi aşa cum se glumeşte pe seama noastră?
Trecând ieri pe la sediul principalelor partide din Botoşani am observat un soi de blazare, care nu prevesteşte nimic bun. Nu ştiu dacă aţi observat, dar nu prea se face campanie electorală la Botoşani, ca de altfel nici în restul ţării. Semn clar că pe nimeni nu mai interesează aşa ceva. Toţi românii vor să treacă şi evenimentele astea ca să-şi petreacă liniştiţi sărbătorile de iarnă. Despre bugetul încă neîntocmit pe anul viitor nici că le pasă, aşa cum nu le pasă nici cine este pe pistă în colegiul în care urmează să voteze.
Pe vremea când era deputat în Parlamentul României, nu europarlamentar, cum se dă el acum, Adrian Severin a supus votului o lege iar colegii săi de partid se întrebau dacă poate ea să treacă au ba. La care Adrian, care cunoştea atunci mai bine procentul social democraţilor din Parlament decât al moleculelor de hidrogen din apă a dictat după cum urmează: „Lasă-i, bă, că ăştia votează chiar şi cartea de telefon dacă le-o pui în faţă!”
De aceea spun să nu vă încredeţi prea mult în oamenii politici. Acum doar vă vor binele, în campania electorală. Dop aceea, Dumnezeu cu mila. Dacă până şi parlamentarii sunt tot un fel de „ăştia”, dumneavoastră, alegătorii ce credeţi că s