Sarcina ducesei Catherine este atât motiv de bucurie, cât şi de îngrijorare pentru britanicii preocupaţi de starea de sănătate a soţiei prinţului William, dar şi de modificările constituţionale necesare pentru ca bebeluşul să urce pe tron indiferent dacă va fi fată sau băiat.
La peste un an şi jumătate de la somptuoasa căsătorie a lor, prinţul William şi soţia lui Catherine, ambii în vârstă de 30 de ani, au anunţat, luni, că aşteaptă primul lor copil, care va ocupa poziţia a treia în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii.
Vestea a entuziasmat întregul regat şi a apărut pe prima pagină în toată presa britanică, inclusiv în The Guardian, un cotidian de stânga şi antimonarhist. Referitor la acelaşi subiect Daily Telegraph, ziar monarhist, se întreba despre o posibilă sarcină gemelară.
Felicitările au continuat să curgă, marţi, din lumea întreagă. După cele exprimate încă de luni de premierul britanic David Cameron şi de preşedintele american Barack Obama, a venit rândul şefului guvernului australian, Julia Gillard, să salute veştile bune din direcţia Casei Regale Britanice, care "vor aduce bucurie pentru atât de mulţi oameni din lumea întreagă". Omologul ei neozeelandez, John Key, a spus că ştirea despre sarcina prinţesei Catherine este una "fabuloasă".
Fratele prinţului William, Harry, aflat în prezent în Afganistan în calitate de pilot de elicopter, a fost informat prin e-mail despre viitorul lui statut de unchi. Această naştere îl va face să piardă un loc în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii.
Fericitul eveniment a fost însă umbrit de internarea prinţesei Catherine la spitalul King Edward al VII-lea din centrul Londrei, din cauza "hyperemesis gravidarum", o formă severă de greţuri matinale care se manifestă prin ameţeală şi stare de vomă.
Spitalizarea prinţesei a grăbit anunţul despre sarcină, care este "î